Kierroksella kengät Toe Pumput Vedä Kiinteä Naisten Korkokengät Suljettu Amoonyfashion Beige Kiiltonahka XBw6pxWq Kierroksella kengät Toe Pumput Vedä Kiinteä Naisten Korkokengät Suljettu Amoonyfashion Beige Kiiltonahka XBw6pxWq Kierroksella kengät Toe Pumput Vedä Kiinteä Naisten Korkokengät Suljettu Amoonyfashion Beige Kiiltonahka XBw6pxWq Kierroksella kengät Toe Pumput Vedä Kiinteä Naisten Korkokengät Suljettu Amoonyfashion Beige Kiiltonahka XBw6pxWq
Vedä Kierroksella Kiinteä Toe Suljettu Kiiltonahka Beige Pumput Amoonyfashion Korkokengät kengät Naisten

Kierroksella kengät Toe Pumput Vedä Kiinteä Naisten Korkokengät Suljettu Amoonyfashion Beige Kiiltonahka XBw6pxWq

Erilaiset muualla tapahtuneet onnettomuudet, tapaturmat ja muut äkilliset kriisit voivat aiheuttaa reaktioita laajemmaltikin. Siksi on hyvä, että aihetta voidaan tarvittaessa käsitellä kouluissa. Ohessa on vinkiksi kriisipsykologi Eija Palosaaren keskusteluaiheita koululuokkaan. Aikuisen ei tarvitse olla viisas eikä osata vastata kaikkeen. Riittää, että aikuinen on turvallinen, uskaltaa näyttää omia tunteitaan ja samalla välittää luottamusta siihen,että näiden tunteiden kanssa selvitään.

Keskusteluaiheita koululuokkaan äkkikriisin jälkeen

On tärkeää että koulun ja kodin aikuiset ovat valmiita keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa tuoreesta järkyttävästä tapahtumasta. Keskustelutuokioiden ei tarvitse olla pitkiä. Keskustelun keskeinen ote on tässä-ja-nyt.

Mahdollisia keskusteluaiheita:

Mitä todella on tapahtunut
Varmistetaan faktat senhetkisen tiedon mukaisiksi.

Miten sait tietää
Missä olit, mitä olit tekemässä juuri silloin.

Mitä ajattelit
Käydään läpi ajatukset tapahtuman/tiedon saamisen hetkellä.

Mitä tunsit
Tunteet saattavat herätä vasta myöhemminkin. Usein on ensin vain kummastusta ja järkytystä, tai tunteiden puutetta.

Vedä Pumput Varvas Kengät Paksu Elastinen Alustan Pinkki Saapikkaat Korkokenkiä Naisten Pyöreä Ydn B8CwqqpEntä miten keho reagoi
Toe kengät Kiiltonahka Pumput Kiinteä Beige Naisten Suljettu Kierroksella Vedä Amoonyfashion Korkokengät
Kehossa voi tapahtua muutoksia (jännittymistä, kipuja, levottomuutta..) huomaamatta – ne palautuvat.

Miten voi auttaa itseään/toista eteenpäin
Puhuminen, muistelu, arki, liikunta…

Mitä koulupäivän jälkeen tapahtuu
Musta kengät Fbudd011856 Allhqfashion Huomautti kengät Pumput Vankka Korkokenkiä Naisten Pumput toe zwACqnvFx Välitetään kotiin tietoa että asiaa on käsitelty koulussa ja kannustetaan puhumaan myös kotona.