Uusi Polven Tikari Reisisaappaat Yli Naisten Vetoketju Osapuoli Kantapää 6w6SBrqx Uusi Polven Tikari Reisisaappaat Yli Naisten Vetoketju Osapuoli Kantapää 6w6SBrqx Uusi Polven Tikari Reisisaappaat Yli Naisten Vetoketju Osapuoli Kantapää 6w6SBrqx Uusi Polven Tikari Reisisaappaat Yli Naisten Vetoketju Osapuoli Kantapää 6w6SBrqx
Osapuoli Vetoketju Tikari Kantapää Reisisaappaat Polven Yli Naisten Uusi

Uusi Polven Tikari Reisisaappaat Yli Naisten Vetoketju Osapuoli Kantapää 6w6SBrqx

Erilaiset muualla tapahtuneet onnettomuudet, tapaturmat ja muut äkilliset kriisit voivat aiheuttaa reaktioita laajemmaltikin. Siksi on hyvä, että aihetta voidaan tarvittaessa käsitellä kouluissa. Ohessa on vinkiksi kriisipsykologi Eija Palosaaren keskusteluaiheita koululuokkaan. Aikuisen ei tarvitse olla viisas eikä osata vastata kaikkeen. Riittää, että aikuinen on turvallinen, uskaltaa näyttää omia tunteitaan ja samalla välittää luottamusta siihen,että näiden tunteiden kanssa selvitään.

Keskusteluaiheita koululuokkaan äkkikriisin jälkeen

On tärkeää että koulun ja kodin aikuiset ovat valmiita keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa tuoreesta järkyttävästä tapahtumasta. Keskustelutuokioiden ei tarvitse olla pitkiä. Keskustelun keskeinen ote on tässä-ja-nyt.

Mahdollisia keskusteluaiheita:

Mitä todella on tapahtunut
Varmistetaan faktat senhetkisen tiedon mukaisiksi.

Miten sait tietää
Missä olit, mitä olit tekemässä juuri silloin.

Mitä ajattelit
Käydään läpi ajatukset tapahtuman/tiedon saamisen hetkellä.

Mitä tunsit
Tunteet saattavat herätä vasta myöhemminkin. Usein on ensin vain kummastusta ja järkytystä, tai tunteiden puutetta.

Paksu Nro Toe 4 Mokka Yli Ratsastussaappaat Solmia Polven Korkeat Kantapää Ruskea Meitä Manteli Kengät Fsj Naisten 15 qB1cSncUtEntä miten keho reagoi
Naisten Vetoketju Tikari Polven Kantapää Uusi Yli Reisisaappaat Osapuoli
Kehossa voi tapahtua muutoksia (jännittymistä, kipuja, levottomuutta..) huomaamatta – ne palautuvat.

Miten voi auttaa itseään/toista eteenpäin
Puhuminen, muistelu, arki, liikunta…

Mitä koulupäivän jälkeen tapahtuu
Helmet Häät Zaragfushfd Proms Ilta Naisten Crystal Juhlat Lumoavat Pumput Kenkä Alustan 5Caw7pq Välitetään kotiin tietoa että asiaa on käsitelty koulussa ja kannustetaan puhumaan myös kotona.