on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw
Loafers Mukavuutta Mekko Slip kenkä Liike Rento on Naisten Oxford Giy Pieni Penniäkään Tasainen

on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw

Erilaiset muualla tapahtuneet onnettomuudet, tapaturmat ja muut äkilliset kriisit voivat aiheuttaa reaktioita laajemmaltikin. Siksi on hyvä, että aihetta voidaan tarvittaessa käsitellä kouluissa. Ohessa on vinkiksi kriisipsykologi Eija Palosaaren keskusteluaiheita koululuokkaan. Aikuisen ei tarvitse olla viisas eikä osata vastata kaikkeen. Riittää, että aikuinen on turvallinen, uskaltaa näyttää omia tunteitaan ja samalla välittää luottamusta siihen,että näiden tunteiden kanssa selvitään.

Keskusteluaiheita koululuokkaan äkkikriisin jälkeen

On tärkeää että koulun ja kodin aikuiset ovat valmiita keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa tuoreesta järkyttävästä tapahtumasta. Keskustelutuokioiden ei tarvitse olla pitkiä. Keskustelun keskeinen ote on tässä-ja-nyt.

Mahdollisia keskusteluaiheita:

Mitä todella on tapahtunut
Varmistetaan faktat senhetkisen tiedon mukaisiksi.

Miten sait tietää
Missä olit, mitä olit tekemässä juuri silloin.

Mitä ajattelit
Käydään läpi ajatukset tapahtuman/tiedon saamisen hetkellä.

Mitä tunsit
Tunteet saattavat herätä vasta myöhemminkin. Usein on ensin vain kummastusta ja järkytystä, tai tunteiden puutetta.

Lutalica Nahka Teräväkärkiset 12 Muoti Kengät 5 Meille Punainen Pumput Naisten Kanssa Koko Piikkikorot 5 1aqrwaTYEntä miten keho reagoi
Tasainen Mekko Slip Pieni Oxford Naisten kenkä Loafers Giy on Mukavuutta Rento Liike Penniäkään
Kehossa voi tapahtua muutoksia (jännittymistä, kipuja, levottomuutta..) huomaamatta – ne palautuvat.

Miten voi auttaa itseään/toista eteenpäin
Puhuminen, muistelu, arki, liikunta…

Mitä koulupäivän jälkeen tapahtuu
Tanssikengät Wymname Punainen Diamante Naisten Korkokengät Kengät Moderni Latinalainen Pohja Pehmeä Tanssi 8wR4xO8 Välitetään kotiin tietoa että asiaa on käsitelty koulussa ja kannustetaan puhumaan myös kotona.