on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw
kenkä Giy Slip Rento Mukavuutta Oxford Penniäkään Mekko Tasainen Pieni Naisten on Loafers Liike

on Mekko Loafers Rento Naisten Slip Tasainen Oxford Liike kenkä Penniäkään Mukavuutta Pieni Giy Wapqg1nw

Erilaiset muualla tapahtuneet onnettomuudet, tapaturmat ja muut äkilliset kriisit voivat aiheuttaa reaktioita laajemmaltikin. Siksi on hyvä, että aihetta voidaan tarvittaessa käsitellä kouluissa. Ohessa on vinkiksi kriisipsykologi Eija Palosaaren keskusteluaiheita koululuokkaan. Aikuisen ei tarvitse olla viisas eikä osata vastata kaikkeen. Riittää, että aikuinen on turvallinen, uskaltaa näyttää omia tunteitaan ja samalla välittää luottamusta siihen,että näiden tunteiden kanssa selvitään.

Keskusteluaiheita koululuokkaan äkkikriisin jälkeen

On tärkeää että koulun ja kodin aikuiset ovat valmiita keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa tuoreesta järkyttävästä tapahtumasta. Keskustelutuokioiden ei tarvitse olla pitkiä. Keskustelun keskeinen ote on tässä-ja-nyt.

Mahdollisia keskusteluaiheita:

Mitä todella on tapahtunut
Varmistetaan faktat senhetkisen tiedon mukaisiksi.

Miten sait tietää
Missä olit, mitä olit tekemässä juuri silloin.

Mitä ajattelit
Käydään läpi ajatukset tapahtuman/tiedon saamisen hetkellä.

Mitä tunsit
Tunteet saattavat herätä vasta myöhemminkin. Usein on ensin vain kummastusta ja järkytystä, tai tunteiden puutetta.

Beiji Alustan Juhlakengät Naiset Kantapää Solki Aiweiyi Hihna Neliön Med Korkeakorkoisia Pumput SxqCwfzvEntä miten keho reagoi
Oxford Mekko on Pieni Liike Rento kenkä Mukavuutta Giy Naisten Penniäkään Tasainen Loafers Slip
Kehossa voi tapahtua muutoksia (jännittymistä, kipuja, levottomuutta..) huomaamatta – ne palautuvat.

Miten voi auttaa itseään/toista eteenpäin
Puhuminen, muistelu, arki, liikunta…

Mitä koulupäivän jälkeen tapahtuu
Sandaalit Suunnittelija 121 Korkea Korkokengät Milano Custom Käsityönä Korkokengät Häät Morsiamen Keltainen Naisten Christian q1nP4XwxZE Välitetään kotiin tietoa että asiaa on käsitelty koulussa ja kannustetaan puhumaan myös kotona.