pehmeän 9 2inch Qwertyuiop Pohjan Latinalainen Tanssisali Tanssi 3cm jalka Kengät naisten Tanssikengät Kengät 23 pituus Korkokengät np66YqZw pehmeän 9 2inch Qwertyuiop Pohjan Latinalainen Tanssisali Tanssi 3cm jalka Kengät naisten Tanssikengät Kengät 23 pituus Korkokengät np66YqZw pehmeän 9 2inch Qwertyuiop Pohjan Latinalainen Tanssisali Tanssi 3cm jalka Kengät naisten Tanssikengät Kengät 23 pituus Korkokengät np66YqZw pehmeän 9 2inch Qwertyuiop Pohjan Latinalainen Tanssisali Tanssi 3cm jalka Kengät naisten Tanssikengät Kengät 23 pituus Korkokengät np66YqZw pehmeän 9 2inch Qwertyuiop Pohjan Latinalainen Tanssisali Tanssi 3cm jalka Kengät naisten Tanssikengät Kengät 23 pituus Korkokengät np66YqZw pehmeän 9 2inch Qwertyuiop Pohjan Latinalainen Tanssisali Tanssi 3cm jalka Kengät naisten Tanssikengät Kengät 23 pituus Korkokengät np66YqZw pehmeän 9 2inch Qwertyuiop Pohjan Latinalainen Tanssisali Tanssi 3cm jalka Kengät naisten Tanssikengät Kengät 23 pituus Korkokengät np66YqZw

Erityisesti miehet saavat matkailun kautta hiv-tartuntoja. Viime vuonna suomalaiset saivat 60 prosenttia hiv-tartunnoista ulkomailta.

Suomen Punainen Risti ja Hivpoint jalkautuvat Helsingin ja Turun matkustajalaivasatamiin 10.–11.11.2017. Järjestöjen turvaseksipartiot jakavat risteilymatkustajille kondomeja, liukuvoiteita ja tietoa turvallisesta seksistä.

– Matkaillessa sattuu ja tapahtuu. Vaikka seksi ei kuuluisi matkasuunnitelmiin, kondomit kannattaa pakata matkalle mukaan varmuuden vuoksi, Hivpointin erityissuunnittelija Pia Västinsalo muistuttaa.

Lomalla seikkailuun saattaa heittäytyä eri tavalla kuin arkielämässä eikä välttämättä tule ajatelleeksi ikäviä ja kenties elinikäisiä matkatuliaisia.

– Yleensä ihmiset ovat iloisella mielellä matkalle lähtiessä ja jäävät juttelemaan aiheesta partion kanssa. Nolostuttavaa aihetta saatetaan lähestyä vitsillä, mutta takaa löytyy aito huoli vaikkapa mahdollisesta tartunnasta. Yleensä näissä tilanteissa syntyy todella hyviä keskusteluja, kertoo hiv- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoinen Anu Liikanen Punaisesta Rististä.

Kondomi on paras reissukaveri

Turvaseksipartiot antavat matkailijoille tietoa turvallisesta seksikäyttäytymisestä ja rohkaisevat käymään hiv-testeissä. Kondomi on helppo pakata matkalle mukaan, oli matkakohteena sitten naapurimaa tai kaukaisempi kohde. Kondomeita ei ole helposti saatavilla kaikissa maissa tai niiden laatu voi olla huono. Kaukomaiden kohteissa kondomit voivat myös olla suomalaisille liian pieniä.

Viime vuonna kolme viidestä suomalaisten hiv-tartunnasta tuli ulkomailta. Eniten tartuntoja tulee Thaimaasta, Venäjältä ja Virosta. Myös tippuri- ja kuppatartunnoista merkittävä osa saadaan matkaillessa.

Kondomi suojaa hiviltä ja muilta seksitaudeilta. Liukuvoiteen käyttö lisää seksin turvallisuutta ja nautintoa. Se helpottaa myös kondomin käyttöä.

Hivpointin tiedottaja Anni Pätilä ja erityissuunnittelija Pia Västinsalo ovat haastateltavissa Helsingin Länsiterminaalissa perjantaina 10.11. klo 7–9 ja 15–18.

Lisätietoja:

Hivpointin tiedottaja Anni Pätilä, p. 040 120 9020, anni.patila@hivpoint.fi

Punaisen Ristin tiedottaja Mari Mäkinen, p. 020 701 2223, mari.makinen@punainenristi.fi

Turvaseksipartioinnin aikataulu:

Helsinki, Länsiterminaali
Pe 10.11. klo 7–9 & 15–18
La 11.11. klo 12–18

Turku, Tallink Siljan terminaali
Pe 10.11. klo 19–20
La 11.11. klo 19–20

Uusi Korkokenkiä Naisille Napit Stiletto Korkokengät Kissa Sana 6 Hyun Kertaa Rainbow 5cm Sandaalit Musta 2018 wZAWXx8


Kommentoi:

Osapuoli Korkokenkiä Suljettu Hääjalkineet Kallistuneen D orsay Musta Mekko Tikari Toe Lumoavat Pumput Naiset YxqapwvC

Syötä laskutoimituksen vastaus alla olevaan kenttään * Aika raja täyttyi